Landrover

Nieuw in onze verhuurvloot! (vanaf 1 december 2020)

 

Landrover 4x4 expeditiecamper

 

Prijzen

Prijzen zijn per volledige dag, en varieren per seizoen:                                    

laagseizoen  95   €
mei/juni  109 €
juli/augustus  129 €
september  95 €

 

Off the road!
Avontuur!
No limits!
Off grid!

Dit is een unieke camper waar je geen tweede van zult vinden.
Zeer terreinvaardig en toch een echte camper met alle voorzieningen. Dit is wat anders als een 4x4 met een daktent!

De basis is een Landrover Defender pick-up. Deze is technisch volledig aangepast om een betrouwbare op off road rijden gerichte auto te krijgen. De te zwakke oorspronkelijke 2.5 viercilinder dieselmotor is vervangen door één van de best ontworpen dieselmotoren ooit: een Mercedes Turbodiesel zescilinder lijnmotor met drie keer zo veel vermogen en koppel. Daaraan gekoppeld een 'echte' Mercedes automaatbak met koppelomvormer. Extra oliekoelers gemonteerd voor de motor en versnellingsbak. Dubbele Koni schokdempers. Geen torsiestangen waardoor de wielen onafhankelijker geveerd zijn. Een groot voordeel in het terrein omdat de wielen beter contact kunnen houden met de ondergrond. Op de snelweg vraagt dit laatste wel enige gewenning van de bestuurder: de auto 'rolt' wat meer in bochten. Landrovers van dit type zijn permanent vierwielaangedreven dus je hoeft dat niet in te schakelen. Wel kan je off the road eventueel nog kiezen voor de lage gearing. Door de automaat is terreinrijden een stuk makkelijker: een lastig stuk zet je de auto vast in een lage versnelling en hij rolt er zonder gas te geven doorheen.
Verwacht niet de luxe en het comfort van een moderne auto. Een Defender is een ruige auto die een beetje rijdt als een vrachtwagen.

De camper-opbouw is gemaakt zoals een camper van Action Mobil: onverwoestbaar en goed geïsoleerd. Zoek de website van Action Mobil maar eens op. De opbouw steekt niet uit aan de achterkant waardoor de terreinvaardigheid niet nadelig beïnvloed wordt. De inrichting is eenvoudig maar zeer doeltreffend, Het bed is met de lattenbodem en het goede matras zeer comfortabel. Het zitje heeft aan één kant een tweepersoonsbank en aan de andere kant een éénpersoonsbankje. Onder beide banken is bergruimte. Bovenaan in het leefgedeelte is ook kastruimte. De koelkast werkt op Gas, 230V en 12V. Het keukengedeelte is praktisch ingericht met voldoende werkruimte en een neerklapbaar gasstel. In het plafond zitten dakluiken en stille ventilatoren die werken op hun eigen zonnecellen. Het toilet bestaat uit een porta potti die in een nis staat en voor gebruik naar voren getrokken kan worden. Het gas voor koken en de koelkast zit in een LPG tank die vast onder de auto is gemonteerd. Kan simpel bij een benzinestation gevuld worden. op het dak is een zonnepaneel gemonteerd. Je hebt eigenlijk nooit stroom van buiten nodig. Aan de zijkant bevind zich een bergvak die volledig afgesloten is van de leefruimte. Aan de achterkant bevind zich ook zo'n soort bergruimte. Bijvoorbeeld geschikt voor olie, koelvloeistof, etc.

Deze camper wordt bij voorkeur voor langere periodes verhuurt. Alle bestemmingen die op de groene kaart staan zijn zonder overleg mogelijk. Als je een reis overweegt daarbuiten (Afrika, Mongolië) dan is dat zeker bespreekbaar maar dan moeten we uiteraard wel wat regelen en bespreken. Ik heb zelf heel veel met een 4x4 gereisd naar bestemmingen buiten Europa en vind het leuk om als vraagbaak en thuisfront te fungeren voor andere avonturiers. Uiteraard ben je ook van harte welkom als je 'gewoon' twee weken naar Schotland of Noorwegen of de Pyreneeën of waar dan ook in Europa wilt.

Zoals gezegd is deze camper niet ieders 'cup of tea': hij is niet heel comfortabel. De airco bestaat uit een paar kleppen die je open kunt zetten onder de voorruit. De motor doet hoorbaar zijn werk. De stoelen zijn klein en nauwelijks verstelbaar. Uiteraard zijn er ook veel plussen maar de voordelen van deze zeer stoere avontuurminnende camper kan je nu hopelijk zelf bedenken.

2 stoelen en een tafel voor buiten

volledige keukeninventaris

 

If anything is not clear to you please have a look at the Frequently Asked Questions

Terug naar overzicht

Boek hier uw camper